ÄTA & DRICKA

RESTAURANG MILLESTGÅRDEN

Restaurangen håller öppet året om och serverar frukost lunch och middag enligt nedan.

All mat lagas på gården av ekologiska och närproducerade råvaror. Vi lägger stor vikt vid att ge en smakupplevelse som är förankrad i den jämtländska matkulturen av råvaror som färgats av vårt nordliga, fjällnära klimat. Menyerna är säsongsbaserade men inslag från egna odlingar och djur som betat runt gården.

 

I baren hittar du ett fint urval av öl och avec från lokala bryggerier, hantverksvin från små vingårdar runt om i europa och diverse handplockade varma och kalla drycker. 

FRUKOST 07:30 – 09:00

Varje dag serveras frukostbuffé med möjlighet att packa med smörgåsar till lunch på fjället.

MIDDAG 

Middagen består av förrätt, huvudrätt, dessert och sidorätter. Under högsäsong serveras middagen på buffé, men även när vi tallrikserverar kan du välja antingen veg huvudrätt eller kött/fisk eller lite av båda. Bröd, smör och kaffe på maten ingår.
259kr 

GRILLBUFFÈ LÖR 17:30 – 20:30 (start 3 juli)

Lördagar hela sommaren tänder vi kolgrillen och lägger på mängder av jämtländska läckerheter. Förrätt, dessert och kaffe ingår.

Aktuell meny anslås söndagar

329 kr 

SOMMARKAFÈ TORS-SÖN 11:00 – 15:00 

Ta en vacker promenad längs byvägen eller Indalsälven och ta en hembakt fika eller god lunch. Du kan sitta inne, ute på någon av våra terrasser eller på en filt i solen. 
 

VECKANS MENY 

Restaurangen gästas av Farancisco som serverar smaker från Portugal och Brasilien

 

Måndag

Förrätt:                                              Somrig spenatsoppa

Varmrätt:
Bacalhau á Gomes (torsk med potatis, ägg, persilja och oliver)

Eldost med 3 sorters betor och blomkål

Dessert:
Fruktsallad

 

Tisdag

Förrätt:
Grön ärtsoppa

Varmrätt:
Biff med skogschampinjonsås och potatis

Färsk pasta med paprika, skogschampinjoner och zuchini

Dessert: 
Kokoscrème

Onsdag

Förrätt:
Morotssoppa

Varmrätt:
Bacalhu á Brás (torsk med krispig potatis och svarta oliver)

Risotto med ärtor och skogssvamp

Dessert:
3 lagers mousse


Torsdag

Förrätt: 
Soppa med zuchini.

Varmrätt:
Lamm med betor och friterad Chevré med rödvinssås och potatis

Bulgur med grönsaker och eldost

Dessert:
Karamellpudding

Pris 259:-

 

Fredag    

Förrätt:
Spenatsoppa serveras med rostat bröd med räkor

Varmrätt:
Oxfilé men potatispuré och saturerad skogschampinjon

Aubergin med tomatsås, spenat och fetaost

Dessert:
Chokladfondant

Pris 329:-

Lördag

Churrasco, Brasiliansk grillafton
meny anslås separat

Pris 329:-                

 

Söndag  

Förrätt:
Vegetarisk vitkålssoppa med surdegskrutonger.

Varmrätt:
Biff med kantarellsås och grönsaksris

Stor sallad med räkor eller eldost

Dessert:
Choklad mousse

pris 259:-