ÄTA & DRICKA

RESTAURANG MILLESTGÅRDEN

Restaurangen håller öppet året om och serverar middag måndag till lördag. All mat lagas på gården av ekologiska och närproducerade råvaror. Vi lägger stor vikt vid att ge en smakupplevelse som är förankrad i den jämtländska matkulturen av råvaror som färgats av vårt nordliga, fjällnära klimat. 

 

I baren hittar du ett fint urval av öl och avec från lokala bryggerier, hantverksvin från små vingårdar runt om i europa och diverse handplockade varma och kalla drycker. 

FRUKOST 07:3009:00

Varje dag serveras frukostbuffé med möjlighet att packa med smörgåsar till lunch på fjället.

MIDDAG MÅN - LÖR 18.00-20.00

Middagen består av förrätt, huvudrätt, dessert och sidorätter. Under högsäsong serveras middagen på buffé, men även när vi talrikserverar kan du välja antingen veg huvudrätt eller kött/fisk eller lite av båda. Bröd, smör och kaffe på maten ingår.
259kr per person.

BRUNCH SÖN 11:00–15:00 

Ta en promenad till Millestgården och avnjut vår härliga söndagsbrunchbuffé. Vi dukar upp med hembakta pajer, sallader, soppa med nybakat bröd och ett bord med gofika. 
179kr, 90kr för barn

MIDDAGSMENY V 3

Måndag:  

❖ Krämig grönsakssoppa med citroncrème 

❖ Tjälknul på Jämtländsk nöt, rödvinssky, rostad potatis från Trappnäs 

❖ Långbakadebetor, rostad potatis från Trappnäs 

❖ Ljummen chokladkaka & grädde  

  

Tisdag:  

❖ Morotssoppa med ingefärstopping 

❖ Lammfärsbiffar med frasig kål, rostad potatis & vitlökscreme 

❖ Vegetariska fritters med frasig kål, rostad potatis & vitlökscreme  

❖ chokladmousse med rostad vit choklad & sockrade svartvinbär 

  

Onsdag:  

❖ Krämig rotsakssoppa med chiptletopping 

❖ Chili på nötkött från Jämtland, picklade grönsaker & potatisstomp 

❖ Bakad rotselleri, picklade grönsaker & potatisstomp 

❖ Hjortronkaka & hjortroncoulis serveras med vispad grädde  

  

Torsdag:  

❖ Tomatsoppa med getostcreme 

❖ Villtfångad jämtländsk röding, brynt smörsås, ekologisk potatis från Trappnäs 

❖ Dahlryta & ekologisk potatis från Trappnäs 

❖ Änglamat på svartvinbär & lingon 

   

Fredag:  

❖ Millestgårdens fisksoppa med heläggsmajjo 

❖ Älgstek från trakten med grönpepparsås & ekologisk potatis 

❖ Morot & Palsternacksbiffar med grönpepparsås & ekologisk potatis  

❖ Chokladmousse, lingon & rostad vitchoklad  

  

Lördag:  

❖ Broccolisoppa toppas med rostade frön  

❖ Rökbakad Röding från Jämtland, dillsmörsås, picklade grönsaker & potatisstomp  

❖ Ekologiskt jordärtskocka, dillsmörsås, picklade grönsaker & potatisstomp  

❖ Citron & Vallmokaka, havtorn & vispad grädde