
ÄTA & DRICKA
RESTAURANG MILLESTGÅRDEN
Restaurangen håller öppet sommar och vinter och serverar frukost och middag enligt nedan.
All mat lagas på gården av ekologiska och närproducerade råvaror. Vi lägger stor vikt vid att ge en smakupplevelse som är förankrad i den jämtländska matkulturen av råvaror som färgats av vårt nordliga, fjällnära klimat. Menyerna är säsongsbaserade med inslag från skogens vilt, svamp och bär, fisk från fjällsjöarna samt kött från traktens fina fjälljordbruk.
I baren hittar du ett urval av öl och avec från lokala bryggerier, hantverksvin från små vingårdar runt om i europa och diverse handplockade varma och kalla drycker.
FRUKOST 07:30 – 09:00
Varje dag serveras frukostbuffé med möjlighet att köpa med smörgåsar till lunch på fjället.
MIDDAG
Middagen består av förrätt, huvudrätt, dessert och sidorätter. Under högsäsong serveras middagen på buffé, men även när vi tallrikserverar kan du välja antingen veg huvudrätt eller kött/fisk eller lite av båda. Bröd, smör och kaffe på maten ingår.
Boka bord och ange ev allergier.
MENY
Måndag
Köket stängt
Tisdag
Köket stängt
Onsdag
Spenatsoppa med ägghalva
Wallenbergare av fjällko från Forsa Fjälljordbruk serveras med potatisstomp, skirat smör och gröna ärtor
Linsgryta med rotfrukter
Äppelpaj med ekologisk vaniljglass
Torsdag
Sparrissoppa
Älggryta med kantarell serveras med matvete och rårörda lingon
Rotfruktsrösti med vitlöks crème
Citronfromage
Fredag
Tart Flambée
Husets Bouilla Baise med aioli
Rödbets Bourgignon
Creme Brule
Middag 339kr
Barn 4-11år 170kr