top of page

ÄTA & DRICKA

RESTAURANG MILLESTGÅRDEN

Restaurangen håller öppet sommar och vinter och serverar frukost och middag enligt nedan.

All mat lagas på gården av ekologiska och närproducerade råvaror. Vi lägger stor vikt vid att ge en smakupplevelse som är förankrad i den jämtländska matkulturen av råvaror som färgats av vårt nordliga, fjällnära klimat. Menyerna är säsongsbaserade med inslag från skogens vilt, svamp och bär, fisk från fjällsjöarna samt kött från traktens fina fjälljordbruk. 

 

I baren hittar du ett urval av öl och avec från lokala bryggerier, hantverksvin från små vingårdar runt om i europa och diverse handplockade varma och kalla drycker. 

FRUKOST 07:30 – 09:00

Varje dag serveras frukostbuffé med möjlighet att köpa med smörgåsar till lunch på fjället.

MIDDAG

Middagen består av förrätt, huvudrätt, dessert och sidorätter. Under högsäsong serveras middagen på buffé, men även när vi tallrikserverar kan du välja antingen veg huvudrätt eller kött/fisk eller lite av båda. Bröd, smör och kaffe på maten ingår.

Boka bord och ange ev allergier.

MENY

Måndag

Köket stängt

 

Tisdag

Köket stängt

 

Onsdag

Spenatsoppa med ägghalva

Wallenbergare av fjällko från Forsa Fjälljordbruk serveras med potatisstomp, skirat smör och gröna ärtor

Linsgryta med rotfrukter

Äppelpaj med ekologisk vaniljglass

 

Torsdag

Sparrissoppa

Älggryta med kantarell serveras med matvete och rårörda lingon

Rotfruktsrösti med vitlöks crème

Citronfromage

 

Fredag

Tart Flambée

Husets Bouilla Baise med aioli

Rödbets Bourgignon

Creme Brule

 

Middag 339kr

Barn 4-11år 170kr

Burgare och bärs
Kafé / Bar
bottom of page