top of page

ÄTA & DRICKA

RESTAURANG MILLESTGÅRDEN

Restaurangen håller öppet sommar och vinter och serverar frukost och middag enligt nedan.

All mat lagas på gården och vi använder ekologiska och närproducerade råvaror i största möjliga utsträckning. Vi lägger stor vikt vid att ge en smakupplevelse som är förankrad i den jämtländska matkulturen av råvaror som färgats av vårt nordliga, fjällnära klimat. Menyerna är säsongsbaserade med inslag från skogens vilt, svamp och bär, fisk från fjällsjöarna samt kött från traktens fina fjälljordbruk. 

 

I baren hittar du ett urval av öl och avec från lokala bryggerier, hantverksvin från små vingårdar runt om i europa och diverse handplockade varma och kalla drycker. 

FRUKOST 07:30 – 09:00

Varje dag serveras frukostbuffé med möjlighet att köpa med smörgåsar till lunch på fjället.

MIDDAG tisdag - lördag

Middagen består av förrätt, huvudrätt, dessert och sidorätter. Under högsäsong serveras middagen på buffé, men även när vi tallrikserverar kan du välja antingen veg huvudrätt eller kött/fisk eller lite av båda.

Boka bord och ange ev allergier.

GRILLBUFFÉ lördagar hela sommaren

Lokalt kött och grönt serveras från kolgrillen. Sitt ute i trädgården eller i vår trivsamma restaurang. Hela familjen är hjärtligt välkomna, inklusive hunden. 

 

SOMMARCAFÉ

OBS! STÄNGT FÖR SÄSONGEN
lördag - söndag
 11.00 - 15.00

Härligt sommriga lunchtalrikar, soppor, härbakat fika och hantverksglass.

MENY 
 

Meny Höstmarknad

Fredag 29/9
Jordärtskocksoppa med ostchips
Örtbakad vildfångad fjällröding med sandefjordsås och dillslungad potatis
Rotfruktsrösti med svamprisotto
Citronfromage

349kr

Lördag 30/9
Rödbetssoppa med äpple och pepparrotscreme
Höstgryta av älg och svamp från Tjallingen serveras med potatis och rotselleripure
Fylld egenodlad Zucchini med bönröra och fetaost
Havtornsparfait

349kr

 

Midsommar
bottom of page