
ÄTA & DRICKA
RESTAURANG MILLESTGÅRDEN
Restaurangen håller öppet året om och serverar frukost och middag enligt nedan.
All mat lagas på gården av ekologiska och närproducerade råvaror. Vi lägger stor vikt vid att ge en smakupplevelse som är förankrad i den jämtländska matkulturen av råvaror som färgats av vårt nordliga, fjällnära klimat. Menyerna är säsongsbaserade med inslag från skogens vilt, svamp och bär, fisk från fjällsjöarna samt kött från traktens fina fjälljordbruk.
I baren hittar du ett fint urval av öl och avec från lokala bryggerier, hantverksvin från små vingårdar runt om i europa och diverse handplockade varma och kalla drycker.
FRUKOST 07:30 – 09:00
Varje dag serveras frukostbuffé med möjlighet att packa med smörgåsar till lunch på fjället.
MIDDAG 18.00 – 20.00
Middagen består av förrätt, huvudrätt, dessert och sidorätter. Under högsäsong serveras middagen på buffé, men även när vi tallrikserverar kan du välja antingen veg huvudrätt eller kött/fisk eller lite av båda. Bröd, smör och kaffe på maten ingår.
Boka bord och ange ev allergier
MENY
Onsdag 27/4
Purjolökssoppa
Färsbiffar av nöt från Gräsmätta, Edsåsdalen serveras med rosmarinrostad potatis och sås med Skärvångens ädla
Vegetarisk Lasagne
Passionsfrukts mousse
Torsdag 28/4
Savoykålssoppa
Älgköttbullar med potatispuré, pressgurka och lingon
Färsk pappardelepasta serveras med tomat- och zuccinisås
Chokladmousse med kaffecream
Fredag 29/4
Svartbönsoppa
Torskrygg från Tröndelag serveras med grönsaker, smörslungad potatis och vitvinssås
Grönärtrisotto
Cheesecake med blåbär
329kr barn (4–11år) 165kr
Sidorätter, sallader, bröd och kaffe/te ingår.
VALBORGSGRILL
Lördag 30/4
17.00 - 20.00
Välkomna till en härlig buffé av grillade lammkotletter från Fjällbete, shish kebabspett på nöt från Gräsmätta, kryddiga korvar och jämtländsk eldost, grillad paprika, zucchini, lök och aubergin, härliga sallader, såser och gröna röror och ett ståndsmässigt dessertbord som avrundning.
359kr barn (4–11år) 190kr
Bröd och kaffe/te ingår.