

ÄTA & DRICKA
RESTAURANG MILLESTGÅRDEN
Restaurangen håller öppet sommar och vinter och serverar frukost och middag enligt nedan.
All mat lagas på gården och vi använder ekologiska och närproducerade råvaror i största möjliga utsträckning. Vi lägger stor vikt vid att ge en smakupplevelse som är förankrad i den jämtländska matkulturen av råvaror som färgats av vårt nordliga, fjällnära klimat. Menyerna är säsongsbaserade med inslag från skogens vilt, svamp och bär, fisk från fjällsjöarna samt kött från traktens fina fjälljordbruk.
I baren hittar du ett urval av öl och avec från lokala bryggerier, hantverksvin från små vingårdar runt om i europa och diverse handplockade varma och kalla drycker.
FRUKOST 07:30 – 09:00
Varje dag serveras frukostbuffé med möjlighet att köpa med smörgåsar till lunch på fjället.
MIDDAG tisdag - lördag
Middagen består av förrätt, huvudrätt, dessert och sidorätter. Under högsäsong serveras middagen på buffé, men även när vi tallrikserverar kan du välja antingen veg huvudrätt eller kött/fisk eller lite av båda.
Boka bord och ange ev allergier.
GRILLBUFFÉ lördagar hela sommaren
Lokalt kött och grönt serveras från kolgrillen. Sitt ute i trädgården eller i vår trivsamma restaurang. Hela familjen är hjärtligt välkomna, inklusive hunden.
SOMMARCAFÉ
OBS! STÄNGT FÖR SÄSONGEN
lördag - söndag 11.00 - 15.00
Härligt sommriga lunchtalrikar, soppor, härbakat fika och hantverksglass.
MENY
Torsdag 30/11
Grön ärtsoppa med pepparrotskräm
Chili på nöt från nygårdens limousiner med matvete och rostad majskräm
Vegetarisk chili
Chokladkaka med grädde och rårörda hallon
Fredag 1/12
Grönkålssoppa med ägg
Mustig gryta på älg från tjallingen med rotfrukter och glögg serveras med potatisstomp
Bakad rotselleri med Gräddstuvad grönkål
Havtornsparfait
Lördag 2/12
Mustig linssoppa med rotfrukter
Schnitzel på älg från tjallingen, rostad potatis och örtsås med kapris
Rotfruktsrösti med eldost och örtsås
Blåbärspaj med vaniljvisp
349kr
Välkomna att boka bord!
0647-72272