ÄTA & DRICKA

RESTAURANG MILLESTGÅRDEN

Restaurangen håller öppet året om och serverar frukost lunch och middag enligt nedan.

All mat lagas på gården av ekologiska och närproducerade råvaror. Vi lägger stor vikt vid att ge en smakupplevelse som är förankrad i den jämtländska matkulturen av råvaror som färgats av vårt nordliga, fjällnära klimat. Menyerna är säsongsbaserade men inslag från egna odlingar och djur som betat runt gården.

 

I baren hittar du ett fint urval av öl och avec från lokala bryggerier, hantverksvin från små vingårdar runt om i europa och diverse handplockade varma och kalla drycker. 

FRUKOST 07:30 – 09:00

Varje dag serveras frukostbuffé med möjlighet att packa med smörgåsar till lunch på fjället.

HOTELL OCH FRUKOSTRESTAURANG HÅLLER ÖPPET

MIDDAGSRESTAURANG SAMT SOMMARKAFÈ ÖPPNAR I JUNI 

MIDDAG MÅN – SÖN 18.00 – 20.00

Middagen består av förrätt, huvudrätt, dessert och sidorätter. Under högsäsong serveras middagen på buffé, men även när vi tallrikserverar kan du välja antingen veg huvudrätt eller kött/fisk eller lite av båda. Bröd, smör och kaffe på maten ingår.


259kr per person.

Boka bord via telefon eller mail. 

VECKANS MENY

MÅNDAG

Krispiga potatischips toppad med sikrom,

creme fraiche och dill

Köttbullar på nötkött från grannen, serveras med potatisstomp, gräddsås och dillgurka

Vegetarisk: Långbakad rostad rotselleri med

coleslaw av morot

Vaniljglass med varm rabarberkompott

                           

TISDAG

Rostad tomatsoppa med våran egna focaccia

Fiskgryta bouillabaise på Millestgårdens vis, fisk från Trondheim och aioli på ekologisk rapsolja

Vegetariskt: Vegetarisk bouillabaise

Jordgubbstiramisu

ONSDAG

Rökt rödingtoast med egen dill och senapsmajonaise

Wallenbergare på kött från grannen, serveras med potatispuré, skirat smör, rårörda lingon

och små gröna ärtor

Vegetariskt: Wallenbergare på kikärtor med smak av rostad palsternacka

Brownie med chokladglasyr, rostade hasselnötter och lättvispad grädde

TORSDAG

Rostad levain med getostcreme, lufttorkad skinka, toppas med rostade solrosfrön

Risotto toppad med citron, basilika

och halstrad fisk från trakten

Vegetariskt: Risotto med smörstekt

svamp efter årstid

Citron- och marängpaj

FREDAG

Spenatsoppa med vitlöksdoft,

serveras med ägghalva

Husets egna burgare på nöt från trakten eller vegetarisk norrländsk eldost. Serveras med hemgjorda dressingar och bakad klyftpotatis

Diconstructed rabarberpaj med egen vaniljsås

LÖRDAG

Rödingsoppa med saffransdoft,

serveras med egen aioli

Styckdel av nöt från grannens bondgård, serveras med rödvinssås, bakad spetskål

och rostade rotfrukter

Vegetariskt: Våra grymma morotsbiffar

med prästost och tzatziki

Millestgårdens gräddtårta med svenska jordgubbar

SÖNDAG

Löksoppa med surdegskrutonger

Söndagsstek på lamm eller nöt från grannens bondgård, serveras med kantarellsås

och potatisgratäng

Kladdkaka på mörk choklad, serveras med vispgrädde och hallonsås

GRILLBUFFÈ LÖR 17:30 – 20:30 (start 3 juli)

Lördagar hela sommaren tänder vi kolgrillen och lägger på mängder av jämtländska läckerheter. Förrätt, dessert och kaffe ingår.

Aktuell meny anslås söndagar

SOMMARKAFÈ TORS-SÖN 11:00 – 15:00 

Ta en vacker promenad längs byvägen eller Indalsälven och avnjut vår härliga fikabuffé eller en fräch lunchtallrik. Du kan sitta inne, ute på någon av våra terasser eller på en filt i solen. 
 

Fikabuffé 139 kr

Barn 90 kr