ÄTA & DRICKA

RESTAURANG MILLESTGÅRDEN

Restaurangen håller öppet året om och serverar middag måndag till lördag. All mat lagas på gården av ekologiska och närproducerade råvaror. Vi lägger stor vikt vid att ge en smakupplevelse som är förankrad i den jämtländska matkulturen av råvaror som färgats av vårt nordliga, fjällnära klimat. 

 

I baren hittar du ett fint urval av öl och avec från lokala bryggerier, hantverksvin från små vingårdar runt om i europa och diverse handplockade varma och kalla drycker. 

FRUKOST 07:3009:00

Varje dag serveras frukostbuffé med möjlighet att packa med smörgåsar till lunch på fjället.

MIDDAG MÅN - LÖR 18.00-20.00

Middagen består av förrätt, huvudrätt, dessert och sidorätter. Under högsäsong serveras middagen på buffé, men även när vi talrikserverar kan du välja antingen veg huvudrätt eller kött/fisk eller lite av båda. Bröd, smör och kaffe på maten ingår.
259kr per person.

BRUNCH SÖN 11:00–15:00 

Ta en promenad till Millestgården och avnjut vår härliga söndagsbrunchbuffé. Vi dukar upp med hembakta pajer, sallader, soppa med nybakat bröd och ett bord med gofika. 
179kr, 90kr för barn

MENY VECKA 10

    

Måndag:

❖ Grönsakssoppa med vitlökscreme 

❖ Lammgryta på kött från Forsa Fjällbruk, ekopotatis 

❖ Linsgryta, picklad rödlök & ekopotatis

❖ Ekologisk vaniljglass med rostad vitchoklad och blåbär 

 

Tisdag:

❖ Rotsakssoppa med chilitopping

❖ Ugnsbakad fjällröding med bryntsmörsås och ekopotatis 

❖ Ugnsbakad kålblandning med tillbehör som ovan

❖ Chokladkaka med vispad grädde 

 

Onsdag:

❖ Tomatsoppa med getostkräm 

❖ Torskrygg, brynt smörsås och grönärtspure 

❖ Rotselleri, ljummen sallad på skånska gryn 

❖ Lingonpannacotta med salta chokladsmulor och kolagrädde 

 

Torsdag:

❖ Fänkålssoppa med rostade frön

❖ Tjälknul på nötkött från trakten, svampragu, helbakad potatis 

❖ Broccolistam med tillbehör som ovan

❖ Citron & Vallmokaka, picklade havtorn, vispad grädde 

 

Fredag:

❖ Broccolisoppa med rostad vitlökstopping

❖ Stekt rödingfile, blomkålscreme, frasig grönkål, bakad potatis

❖ Bakad jordärtskocka med tillbehör som ovan

❖ Ekologsik vaniljglass med lingonkompott  & rullrån från Undersåkers gårdsbageri  

 

Lördag:

❖ Millestgårdens fisk & skaldjurssoppa med heläggsmajjo

❖ Rostbiff på Jämtländsk nötkött, pepparsås och rostad ekologisk potatis

❖ Bakad morot, morotspuré och ekologisk potatis

❖ Mjölkchokladscreme, blåbär, vit choklad och krispiga flarn