top of page

AKTIVITETER

KALENDER

Toppturshelg nybörjare 3.jpg

TOPPTURSHELG NYBÖRJARE

Datum: 6-8 januari, 10-12 mars 
31 mars-2 april

Topptur är det nya svarta! Vi älskar att topptura lika mycket som vi älskar att åka off-pist och vi vet att du kommer älska det också. Låt oss därför introducera dig i den bästa typen av skidåkning där du kan ta dig för egen maskin in i hjärtat av fjällvärlden och till de toppar som du länge längtat till men aldrig varit upp på.

En topptur erbjuder oslagsbara upplevelser, skidåkning utan begränsningar av varken pister eller skidsystem. Upplev en nya värld där du hittar din egen väg genom den orörda snön!

Läs mer här

Från:

5 700 kr

Topptur prova på.jpg

TOPPTUR
PROVA PÅ

Datum: Enligt överenskommelse

Vill du prova på att topptura och uppleva fjällen från ett lite annorlunda perspektiv, där fokus inte bara ligger utförsåkningen utan också på att gå upp till en valfri topp, njuta närvaro och den fantastiska naturen omkring dig?

Vår ”prova på” topptursdag kombinerar grundläggande information kring toppturande och offpiståkning med en trevlig dag på fjället. Du får det första intrycket av vad topptur handlar om och hur man tänker kring offpiståkning, tekniken, lavinsäkerhet, och vidare.

Ingen tidigare erfarenhet av topptur krävs men du bör vara en god skidåkare (du kan åka röda backar) och ha bra kondis för att orka vara ute ca 6 timmar. Dagen passar också bra för dig som redan har en viss erfarenhet men vill lära dig mer eller träffa likasinnande.

Läs mer här

Från:

1 100 kr

topptur & yogahelg.jpg

TOPPTUR OCH YOGA
 

Datum: 14-16 april

Den bästa kombon för alla älskare av skidåkning och vinterfjäll! Följ med oss på en fantastisk helg fylld med nya erfarenheter och upplevelser. 

Vill du lära dig att topptura, eller kanske har du redan en viss erfarenhet men vill fördjupa dig i det fantastiska sättet att upptäcka och uppleva vinterfjällen?

Vårt weekendpaket erbjuder mjuk yoga på morgonen för att väcka kroppen och förbereda oss för två aktiva topptursdagar fyllda med skidåkning.

Vi går genom de grundläggande principerna för topptur och offpiståkning, samt teknik, lavinsäkerhet, hur man väljer den rätta och säkraste vägen upp och ner, och hur man läser terrängen.

Läs mer här

Från:

5 700 kr

Flugfiske-nybörjare-3.JPG

LÄR DIG

FLUGFISKA

Datum kommer innom kort

Lär dig flugfiska! Flyt med naturens gång och flodens rytm. En häftig upplevelse som kräver tålamod, fokus samt ett lugnt sinne. Kom till Millestgården och lär dig att flugfiska under vägledning av våra duktiga flugfiskeguider! 

Läs mer här

Från:

4 700 kr

Toppturshelg - medelnivå.jpg

TOPPTURSHELG MEDELNIVÅ

Datum: 17-19 mars

Följ med oss på ett 2 dagars topptursäventyr där fokus ligger på själva upplevelsen och att få ut det mesta av varje dag. En fantastisk helg fylld med både upplevelser och nya erfarenher!

Helgen är för dig som redan har grundläggande kunskaper inom toppturande eller har gått en toppturs introkurs tidigare, har vana av att gå med stighudar, åka utför i opreparerad terräng och vill utvecklas vidare. Vi väljer det bästa topptursområdet för dagen, så att vi inte bara går upp och hasar ned, utan får ta del den bästa åkningen som finns att tillgå. Vi varierar lutning, terräng och olika toppar under kursen för att vi ska kunna hitta bra skidåkning och vintefjällupplevelser vid varje tillfälle.

Läs mer här

Från:

5 700 kr

Flugfiske-nybörjare-2.JPG

FLUGFISKE
FÖR TJEJER

Datum kommer innom kort

Yes, Girls fish too! En helg bara för tjejer där du kan lära dig flugfiska under vägledning av våra duktiga flugfiskeguider. En härlig upplevelse som kräver tålamod, fokus samt lugnt sinne. Flera jämför flugfiske med meditation där man måste hitta sin egen ro, känna sin kropp och lära sig långsamma, mjuka rörelser medan man flyter med i naturensgång och älvens rytm.

Läs mer här

Från:

4 700 kr

yoga_edited_edited.jpg

YOGA OCH MEDITATION 

Välkomna till Millestgårdens yoga och meditationsklasser.

Jackie Härdig samt Åre yogacenter  erbjuder yogagrupper i Hathayoga, Yinyoga, SensingYoga, Ashtangayoga, Yogaflow och mindfulness. Mer information hittar du i kalendern nedan.

Varmt välkomna!

Hikefulness-3.JPG

NATURNÄRA AKTIVITETER

Sommar som vinter finns möjlighet att förhöja vistelsen eller berika ert möte genom naturnära upplevelser med någon av våra sammarbetspartners.

Scandinavian Escapes drivs av certifierade fjälledare och tar er med på allt från toppturer, fjällvandring och flugfiske till inspirerande föreläsningar om lavinsäkerhet och fjällnavigation. 

Mountainmind erbjuder föreläsningar och aktiviteter inom Yoga och mindfulness för företag och grupper

Toppturspaket
bottom of page